Skip to content Skip to footer

Wanneer

BOMfestival vindt plaats van donderdag 9 mei t.e.m. zaterdag 11 mei.

  • Do 9: 16u – einde avond

  • Vr 10: 18u30 – einde avond

  • Za 11: 16u – einde avond

project_verhalenrondhetvuurdag2-3

Waar

Meer dan 40 locaties doorheen de Brugse Poort. Check het programma voor meer details! Met iedere avond een feest om af te sluiten in Bij’ De Vieze Gasten!

Bereikbaarheid

Eén ding doe je best niet: met de wagen komen. Er is een gebrek aan parkeergelegenheid in de Brugse Poort en alle locaties liggen binnen wandel- en fietsafstand dus een auto heb je echt niet nodig.

Er zijn genoeg alternatieven voor de wagen om de Brugse Poort te bereiken.

  • Als je te voet of met de fiets komt vanuit het centrum (of verder) hoef je enkel de fietsroute van Gent Centrum naar Mariakerke te volgen en af te draaien aan de Phoenixbrug/straat. Vanuit Mariakerke en omstreken volg je best de fietsstrook lang de Coupure.
  • Met openbaar vervoer:
    • Vanaf het Sint-Pietersstation: neem bus 9a of 9b in de richting van ‘Wondelgem Station’ tot aan de halte ‘Gent Malem (Rooigemlaan)’. Daarna stap je door de Drongensesteenweg naar waar je moet zijn in de Brugse Poort.
    • Vanaf het Dampoortstation of het centrum: neem bus 10 (richting ‘Mariakerke Post’) of 11 (richting ‘Gent Blaarmeersen’) tot aan de halte ‘Gent Nieuwewandeling’. Van daar steek je het Groenevalleipark door en kom je in de Brugse Poort.
  • Kan je bv. door een beperking niet anders dan met de auto te komen? Wees je er dan bewust van dat er sinds 2017 een nieuw circulatieplan is in Gent. Alle info hierover vind je op stad.gent Parkeren in de Brugse Poort is betalend. Wij bevinden ons in de groene zone. Geen zin in parkeerstress? Parkeer je dan op een Park & Ride (locaties eveneens via www.stad.gent te vinden) en kom met het openbaar vervoer.

Rolstoeltoegankelijkheid

Kom je met de rolstoel? Wees welgekomen! Maar bekijk voor de zekerheid eens de programmatie, daar staat bij ieder optreden of de locatie wel of niet rolstoeltoegankelijk is.

Let op, door de grote diversiteit aan locaties doorheen de buurt kan Bij’ De Vieze Gasten niet de juistheid garanderen van de informatie over toegankelijkheid die door locaties zelf aan ons bezorgd werd.

Wil je dus echt zeker zijn dat je geen onverwachte moeilijkheden te wachten staan bij aankomst? Geef ons een belletje of kom eens langs in Bij’ De Vieze Gasten, dan stellen we je met heel veel plezier in contact met de locatiebeheerders zelf.

FAQ

Het festival is volledig gratis. Dit blijft zo tot in de eeuwigheid. Het festival draait ook voor 99% op vrijwilligers. Als je dus ergens naartoe gaat, toon dan met handen en voeten je appreciatie voor wat je ziet en hoort. Dat hoort zo.

Reserveren voor de voorstellingen tijdens Bomfestival is niet nodig. De bedoeling van het festival is dat je je laat verrassen op de dag zelf en van locatie naar locatie trekt.

Dit wil wel zeggen dat het kan voorkomen dat de maximumcapaciteit van een locatie tijdens een voorstelling bereikt wordt en dat je hierdoor geen toegang meer krijgt. Probeer daarom zeker op tijd te komen zodat je plaatsje verzekerd is.

Lukt het toch niet om binnen te raken? Maak je geen zorgen, er is op ieder moment van de dag op minder dan 5 minuten wandelafstand een alternatief! Vet je kuiten, wandelstok of wielen dus maar in. 😊

De programmaboekjes zijn beschikbaar in de meeste handelszaken in de Brugse Poort en ook op concertlocaties.

Wij werken met meer dan 40 verschillende, veelal niet-professionele locaties en meer dan 100 artiesten. Alle betrokken zetten helemaal vrijwillig hun schouders mee onder dit project. Dit wil zeggen dat wijzigingen in onze programmatie kunnen voorkomen. Hierdoor kan het uiteindelijke programma op bepaalde plaatsen afwijken van het programmaboekje.

Alle wijzigingen en updates in het programma worden aangekondigd via deze site, www.bomfestival.be en de sociale media van de organisator Bij’ De Vieze Gasten (https://www.facebook.com/BijDeViezeGasten en https://www.instagram.com/deviezegasten/), maar ook tijdens het festival in de foyer van Bij’ De Vieze Gasten.

BOMfestival is een productie van Bij’ De Vieze Gasten. Zij organiseren, presenteren, ondersteunen en stimuleren de meest uiteenlopende sociaal-artistieke projecten en evenementen in het kloppende culturele hart van de buurt de Brugse Poort in Gent.

BOMfestival 2024 is een productie van VZW Bij’ De Vieze Gasten met steun van Stad Gent en de Vlaamse Overheid.