Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFWAS

mei 9 @ 19:45 - 20:30

‘AFWAS’ is een artistiek project van en door een groep ‘nieuwe Gentenaars’. Ze zijn met elkaar verbonden door hun wil en goesting om Nederlands te leren enerzijds, door hun enthousiasme om te acteren anderzijds.

AFWAS bestaat uit een theater-revue en een documentaire. Revue en documentaire vormen samen een getuigenis van mensen die hebben gekozen om hun toekomst verder uit te bouwen in en rond Gent.

AFWAS vertelt verhalen over ontmoeting en afscheid. De voorstelling speelt zich af op en rond de afwasplaats van een camping. Niemand is er echt thuis, iedereen is onderweg van en naar ergens. De 20 deelnemers uit nagenoeg evenveel landen maken zelf en samen de scenes, de voorstelling. Het resultaat is een boeiende, ontroerende, grappige, verrassende voorstelling.

‘Nieuwe Stemmen in de Stad’ is een documentaire met animatiecollages. De documentaire vertelt het verhaal van 18 nieuwkomers in Gent, schetst portretten van hun dagelijks leven en toont hun streven naar integratie. Het is een verhaal waarin taal en talent de sleutels zijn tot een nieuwe wereld. De portretten worden aangevuld met fragmenten uit de repetities en uit de voorstelling. Regisseur Ekaterina Gardner is net als alle andere deelnemers, nieuwkomer in Gent.

 

Gegevens

Datum:
mei 9
Tijd:
19:45 - 20:30
Evenement Categorie:

BOMfestival 2024 is een productie van VZW Bij’ De Vieze Gasten met steun van Stad Gent en de Vlaamse Overheid.